Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Rezultatele perchezițiilor în dosarul…

VIDEO Rezultatele perchezițiilor în dosarul „S.A. Mioara”. CNA: purtători de informații și un cont bancar de 1,5 milioane de euro

Sursa foto: CNA

Mai multe probe au fost ridicate joi, 22 februarie, de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) în urma celor 10 percheziții efectuate în dosarul de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul R. Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți.

Astfel, conform unui comunicat al CNA, în urma acțiunilor de urmărire penală, de la domiciliul bănuitei au fost ridicate trei telefoane mobile, un server de stocare a informației, un stick de memorie, o mapă cu documente aferente tranzacțiilor, dar și contractele prin care au fost înstrăinate bunurile S.A. „Mioara”. 

„Anterior a fost identificată suma de 1 500 000 de euro, transferată de bănuită, în tranșe mici (sub limita de raportare), pe un cont dintr-o bancă din România. Astăzi, procurorii urmează să decidă asupra arestării preventive a persoanei reținute”, precizează reprezentanții CNA.

CNA, sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău și cu suportul Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (SPCSB), cercetează implicarea unui grup de persoane cu diverse funcții în cadrul S.A. „Mioara” din municipiul Bălți într-o schemă de spălare de bani.

Potrivit CNA, bunurile societății, constituite dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 ha, au fost însușite de un grup de persoane care ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi păguboase. Deși faptele de însușire a proprietății statului R. Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a CSJ în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte dintre care au fost înstrăinate în schimbul a circa 80 de milioane lei, de care urma să beneficieze statul.

În prezent, cazul este cercetat sub toate aspectele, urmând să fie audiate mai multe persoane, menționează CNA.