Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Noul ministru al Justiției,…

VIDEO Noul ministru al Justiției, prezentat colectivului instituției: „Împreună putem să ajungem în patru ani la acea dreptate pe care o așteaptă cetățenii”

Sergiu Litvinenco, noul ministru al Justiției, a fost prezentat luni, 9 august, colectivului instituției. Discursul de deschidere a evenimentului a fost rostit de premierul Natalia Gavrilița, care i-a urat succes noului ministru în activitatea lui.

„Dumnealui este cea mai potrivită persoană ca să aducă schimbările așteptate de cetățeni în domeniul Justiției. Ministerul Justiției are un rol central. Noi avem obiective foarte clare în legătură cu reformele în Justiție. Avem o situație favorabilă unei schimbări. Președintele, Parlamentul și Guvernul lucrează împreună pentru același scop. Nu putem dezamăgi oamenii, dezamăgirile au fost multe așa că nu ne mai putem permite nicio greșeală. Noi înțelegem că povara este foarte mare, dar vom munci să ne atingem obiectivele”, a menționat Natalia Gavrilița.

„Mizez pe sprijinul fiecăruia dintre dumneavoastră. Într-adevăr avem sarcina să realizăm reforma Justiției. Votul din 11 iulie a fost un vot pentru dreptate. Putem să ajungem în patru ani la acea dreptate pe care o așteaptă cetățenii. Mizez pe implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră”, a conchis Sergiu Litvinenco.

La 6 august, la Președinție, a avut loc ceremonia de învestitură a Guvernului condus de Natalia Gavrilița. 

Cabinetul de miniștri condus de Gatalia Navrilița a primit vineri, 6 august, vot de încredere din partea Parlamentului. 61 de deputați au votat pentru învestirea noului Cabinet de miniștri.

Lista miniștrilor din Guvern condus de Natalia Gavrilița a fost publicată marți, 3 august. În componența echipei guvernamentale se regăsesc membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), dar și foşti miniştri din Guvernul Sandu.