Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Magistratul Rățoi dă presa…

(VIDEO) Magistratul Rățoi dă presa afară de la pronunțarea unei decizii publice

Magistratul Victor Rățoi de la Judecătoria Buiucani a încercat să dea afară presa de la pronunțarea unei decizii publice. Jurnaliștii au insistat că e un proces de interes public și că vor să filmeze măcar pronunțarea deciziei. 

Sursa Video: www.ZdG.md

Jude­că­to­ria Buiu­cani decide astăzi, 22 septembrie, apli­ca­rea man­da­te­lor de arest pe numele celor 15 jude­că­tori și trei exe­c­u­tori jude­că­to­rești care au fost reținuți de CNA acum două zile.

Magis­tra­ții care exa­mi­nează cau­zele celor 15 jude­că­tori sunt: Mihai Dia­conu, Ghen­a­die Pav­liuc și Vic­tor Ratoi. Nici­u­nul din­tre ei nu a afi­șat public lista și ordi­nea în care se exa­mi­nează aceste cauze. La can­ce­la­rie ni s-a răs­puns că jude­că­to­rii de instruc­ție nu afi­șează așa infor­ma­ție la avi­zier, pen­tru că ar fi una secretă. Anti­ca­mera Jude­că­to­riei este încu­iată, deci nu are cine comenta lipsa infor­ma­ți­i­lor la avi­zier.

Amin­tim că, la 20 sep­tem­brie, a por­nit ope­ra­țiu­nea de reți­nere a celor 15 magis­trați și trei exe­c­u­tori jude­că­to­rești, după ce CSM a dat acor­dul de a începe urmă­ri­rea penală. În cadrul aces­tei acțiuni s-au efec­tuat peste 51 de per­che­zi­ții. Decla­ra­ția a fost făcută de către Vio­rel Morari, şef al Pro­cu­ra­tu­rii anti­co­ru­pţie și Bogdan Zum­breanu, şef al Dire­cţiei gene­rale urmă­rire penală din cadrul CNA, în cadrul unei con­fe­rințe de presă. „Toate per­soa­nele reți­nute au sta­tut de bănu­iți. Ele au fost reți­nute pen­tru 72 de ore. Dacă se va demon­stra vino­vă­ția lor, aces­tea riscă de la 5 la 10 ani de închi­soare” a men­țio­nat Zum­breanu.