Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Droguri de 1,5 milioane…

VIDEO Droguri de 1,5 milioane de lei, ridicate de la un tânăr de 18 ani, cu rol de curier la un „magazin de droguri de pe internet”

Sursa foto: Captură de ecran/Facebook - PCCOCS

Droguri de 1,5 milioane lei au fost ridicate de polițiști și procurori de la un adolescent de 18 ani, care avea rol de curier la un magazin de droguri pe internet, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Pentru ca să-și camufleze activitatea ilegală, acesta activa și la o spălătorie auto, în timpul zilei.

Din apartamentul acestuia, închiriat la prețul de 450€ lunar, au fost ridicate mai multe tipuri de droguri. De asemenea, potrivit oamenilor legii, în urma examinării telefoanelor tânărului, au fost ridicate droguri pregătite pentru clienți în ascunzișuri, în patru zone din Chișinău.

Astfel, procurorii din cadrul PCCOCS, împreună cu ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratul național de investigații (INI), Direcției Generale Urmărire Penală a Inspectoratului General al Poliției (IGP), au efectuat percheziții la tânărul de 18 ani și au ridicat droguri de peste 1,5 milioane lei.

„Acesta este membru al unui grup criminal organizat, în care activa în calitate de curier și depozitar al drogurilor, în cadrul unui magazin pe internet. Iar pentru ca să-și camufleze activitatea ilegală, acesta activa și la o spălătorie auto, în timpul zilei.

Drogurile au fost ridicate de la apartamentul acestuia, închiriat la prețul de 450€ lunar, în diferite cantități și de o varietate largă: cocaină, heroină, pastile psihostimulante de tip amfetamină, ecstasy, psihedelic de tip LSD, MDMA și ciuperci cu efect halucinogen. Mai mult, după examinarea telefoanelor acestuia, oamenii legii au ridicat heroină și LSD pregătite pentru clienți în ascunzișuri, în patru locații din Chișinău. De asemenea, de la tânăr au fost ridicați și peste 10 000 de lei, care ar proveni din vânzarea de droguri”, anunță PCCOCS.

Tânărul a fost reținut, iar procurorii PCCOCS au solicitat plasarea lui în arest preventiv pentru 30 de zile – demers satisfăcut de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Investigațiile continuă în privința altor membri ai grupului criminal organizat, dirijat de un cetățean al Moldovei stabilit cu traiul UE, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.