Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   [Video] Doi moldoveni, implicați în…

[Video] Doi moldoveni, implicați în trafic de ființe umane

Oamenii legii au deconspirat o grupare criminală, care se ocupa cu racolarea și transportarea tinerelor în Turcia pentru prestarea serviciilor sexuale contra plată. Gruparea este parte a unei rețele internaționale de trafic de persoane, care activează din 2014 și este compusă din cetățeni moldoveni și turci.

Potrivit ofițerilor de investigații, doi cetățeni moldoveni printre care o tânără de 20 de ani se ocupa de recrutarea fetelor în raioanele de sud ale țării, iar un bărbat în vârstă de 24 ani – le adăpostea și apoi le organiza transportarea acestora în Turcia.

În urma operațiunii comune a polițiștilor de frontieră și reprezentanților Procuraturii sectorului Botanica, cei doi membri ai grupării au fost reținuți pentru 72 ore, iar Judecătoria Botanica a emis în privința acestora mandate de arest pe un termen de 20 zile. Polițiștilor de frontieră le-a reușit reținerea acestora pe urme fierbinți, bărbatul- în momentul în care avea împachetate lucrurile pentru a-și schimba locul de trai, iar tânăra – la ieșirea din țară, prin punctul de trecere Cahul.

Dacă vor fi găsite vinovate de cele incriminate, persoanele riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare.
Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, la ieșirea din țară prin punctul de trecere Sculeni, polițiștii de frontieră au reținut trei cetățeni români care se ocupau cu traficul de ființe umane în scop de exploatare sexuală în Europa.