Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Cum explică procurorii întârzierea…

(VIDEO) Cum explică procurorii întârzierea cu care se cercetează cauza Platon

Iată cum explică șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, întârzierea cu care se cercetează cauza omului de afaceri Veaceslav Platon. Morari susține că sunt dosare foarte voluminoase, în care, acțiunile de urmărire penală sunt foarte dificile.

„La moment am obținut și declarații ale martorilor, care demonstrează implicarea acestui grup unic, concertat de către o singură persoană. Pentru a înainta în investigații, este necesară administrarea probelor. (…)Atât timp cât sunt probe insuficiente, este dificil de a autoriza anumite acțiuni de urmărire penală sau a avansa în investigații, a declarat procurorul.

Vea­ce­slav Pla­ton a fost anun­țat în cău­tare inter­națio­nală iar penumele său a fost emis un mandat de arest. Anunțul a fost făcut de către procurorul-șef al Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­rup­ție, în cadrul unui bri­e­fing, pri­vind per­che­zi­ți­ile de astăzi la sedi­ile mai mul­tor bănci, dar și firme, care ar fi impli­cate în sche­mele fur­tu­lui mili­ar­du­lui din sis­te­mul ban­car.

Sursa Video: wwwZdG.md