Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ CSP a selectat membrii…

VIDEO CSP a selectat membrii în Colegiile din subordinea sa din rândul societății civile

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit vineri, 15 octombrie, în ședință. Pe ordinea de zi au fost programate mai multe subiecte printre care și subiectul privind selectarea candidaților la funcția de membru în Colegiile din subordinea CSP din rândul societății civile.

Astfel, Aliona Chsari-Rurak a fost desemnată în funcția de membră a Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Ivan Jecev – membru în Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor și Oleg Televca – membru în Colegiul de disciplină și etică. Detalii aici.


Potrivit CSP, candidații pentru funcția de membru în colegiile din subordinea CSP sunt:

în Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor: Beșliu Sergiu, Berzoi Ruslan, Chisari-Rurak Aliona, Jecev Ivan;
în Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor: Beșliu Sergiu, Berzoi Ruslan, Jecev Ivan, Pisarenco Constantin;
în Colegiul de disciplină și etică: Beșliu Sergiu, Bostan Ina, Berzoi Ruslan, Sorbala Mihail, Televca Oleg, Țurcan Pavel.

LIVE TEXT:

Ora 17:00 Membrii CSP au decis să transmită PA spre examinare sesizarea înaintată de către avocații lui Alexandr Stoianoglo prin care au solicitat anularea hotărârii CSP în urma căreia a fost inițiată urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo. Detalii aici.

„S-a hotărât de a expedia plângerea depusă de avocații lui Alexandr Stoianoglo în adresa PA pentru a fi examinată conform procedurilor”, a declarat președinta CSP, Angela Motuzoc. 

Ora 16:00 Procurora Elena Cazacov, cea care a reprezentat acuzarea de stat în dosarul Vlad Filat, va asigura interimatul funcție de șef al Procuraturii Anticorupție (PA), iar Ion Munteanu a fost numit în funcția de șef-adjunct interimar al PA. Detalii aici.

Ora 15:45 Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a desemnat un nou procuror șef și adjunct la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Sergiu Russu este noul șef interimar al PCCOCS, iar Vladislav Bobrov – adjunct interimar. Detalii aici.

Ora 10:27 Are loc proba interviului pentru funcția de membru în Colegiile din subordinea CSP. Detalii aici.

Ora 10:21 Deputatul BCS Vasile Bolea a venit la ședința CSP și a întrebat la ce etapă se află cererea pe care a depus-o împotriva procurorului anticorupție Victor Furtună.

„Am venit să întreb despre sesizarea pe care am depus-o la CSP împotriva procurorului anticorupție Victor Furtună”, a declarat Vasile Bolea.

Ora 10:18 Membrii CSP propun introducerea pe ordinea de zi a cererii înaintate de avocații procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo privind suspendarea hotărârii și clasarea cauzei penale pornite.

Ora 10:17 Ordinea de zi a fost aprobată.

Ora 10:10 A început ședința CSP. Membrii CSP au amânat examinarea contestațiilor