Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ 5 decembrie, ora 00:10.…

VIDEO 5 decembrie, ora 00:10. CSJ a respins strămutarea cauzei privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți, iar cauza a revenit la CA Bălți

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea de strămutare a judecării cauzei în privința candidatei Partidului Politic ȘOR, Marina Tauber, la cursa pentru Primăria Bălți, de la Curtea de Apel (CA) Bălți la o altă instanță de Apel.

Duminică, 5 decembrie, la Bălți este preconizată desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Bălți. Deocamdată nu există o claritate în legătură cu desfășurarea scrutinului, după ce Judecătoria Bălți a decis excluderea candidatei Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber din cursa electorală. Detalii aici

La ora 17:00 Curtea de Apel Bălți a început examinarea solicitărilor Comisiei Electorale Centrale (CEC) și Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Municipală (CECEM) Bălți prin care au cerut instanței de apel să explice termenul de executare a deciziei Judecătoriei Bălți privind excluderea candidatei „Șor” Marina Tauber din cursa electorală pentru Primăria Bălți.

Cronologia evenimentelor:

Ora 6:20 CEC decide suspendarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor de la Bălți,

Ora 6:00 Curtea de Apel Bălți a menținut decizia instanței de fond privind excluderea candidatei ȘOR Marinaa Tauber din cursa electorală.

DETALII AICI: Turul doi al alegerilor pentru Primăria de la Bălți – SUSPENDAT. Curtea de Apel Bălți a menținut decizia instanței de fond privind excluderea Marinei Tauber din cursă

Ora 00:13, 5 decembrie. CSJ a respins strămutarea cauzei privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți. Cauza revine la CA Bălți. Potrivit avocaților Marinei Tauber, după decizia CSJ, dosarul este transportat fizic în aceste momente de la Chișinău la instanța de la Bălți.

Ora 22:25 Magistrații CSJ examinează în aceste momente strămutarea cauzei privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți.

Ora 21:13 CSJ va examina cererea de strămutare a cauzei privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru Primăria Bălți. Ședința este programată cu începere de la ora 22:00.

Captură foto CSJ

Ora 19:55 Potrivit reprezentanților CEC, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va decide dacă va strămuta dosarul în privința Marinei Tauber de la Curtea de Apel (CA) Bălți la o altă instanță de Apel. Astfel, CA Bălți a admis cererea înaintată de avocații candidatei Partidului Politic ȘOR la funcția de primar al municipiului Bălți.

Ora 19:20 Potrivit Nord-news, avocații Marinei Tauber au solicitat recuzarea completului de judecători de la examinarea cauzei și strămutarea dosarului la o altă instanță egală în grad.

Ora 18:20 Ședința de la CA Bălți se desfășoară cu ușile închise. Magistrații au refuzat să permită transmisiunea live a ședinței.

LIVE VIDEO:

Ora 17:53 Magistrații au anunțat o pauză de 15 minute.

Ora 17:30 Ședința a început.

Judecătoria Bălți a admis sâmbată, 4 decembrie, cererea Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea candidatei Partidului Politic „Șor” Marina Tauber din cursa electorală pentru Primăria de la Bălți.

În acest context, cu câteva ore înainte de desfășurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al municipiului Bălți, nu există o claritate în legătură cu desfășurarea scrutinului.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii de la Comisia Electorală Centrală ne-au comunicat că CEC va veni cu noi detalii, după ce Curtea de Apel Bălți se va pronunța în acest sens.

După ce CA Bălți se va expune, CECEM se va întruni în ședință și va reveni la aprobarea hotărârii emise de Judecătoria Balti privind excluderea Marinei Tauber din cursă pentru că CECEM Bălți a înregistrat-o în cursă”, ne-a comunicat Rodica Sîrbu, purtătoarea de cuvant a CEC.

DOC/ Cum motivează Judecătoria Bălți excluderea candidatei „Șor” Marina Tauber din cursa pentru Primăria Bălți