Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Viceministrul Justiției despre mașinile de…

Viceministrul Justiției despre mașinile de 10 mii de lei din declarațiile judecătorilor

Nicolae Eșanu, viceministrul Justiției crede că mașinile de 10 mii de lei din declarațiile judecătorilor reprezintă „o bătaie de joc și un semn foarte clar că lupta cu corupția rămâne la nivelul bunelor intenții”. 

„Aud tot mai des că demnitari, inclusiv miniștri si judecători, cumpără și vând mașini de 10 000 de lei. Dar cel mai trist (sau haios, depinde din ce punct de vedere privești lucrurile) este că respectivele persoane și cei care i-au numit sau promovat consideră că nu este nici o problemă. După mine este o bătaie de joc și un semn foarte clar că lupta cu corupția ramâne la nivelul bunelor intenții. Eu înțeleg că este un fenomen foarte răspândit. Dar, sunt ferm convins că dacă vrem ca lucrurile să înceapă măcar să se schimbe, persoanele care comit fapte de acest gen nu pot fi numite sau promovate în funcții publice”, crede viceministrul Justiției.

ZdG a scris în urmă cu două săptămâni despre averea judecătoarei Ala Malîi, de la Judecătoria Ciocana, Chișinău, care declară că vinde mașini cu 10 mii de lei, dar trăiește într-un imobil de lux, construit recent.  Anterior, ZdG scria și despre averea judecătoarei Mariana Pitic, care anunța că și-a cumpărat un Porsche cu 11 mii de lei.