Veste bună pentru părinții cu cetățenie română. Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii

Administrația prezidențială a României informează că președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi, 14 ianuarie, Legea prin care sunt dublate alocațiile pentru copii.

Conform Legii, alocațiile pentru copii vor fi stabilite după cum urmează:

  • 600 de lei (echivalentul a circa 2 400 de lei) pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
  • 300 de lei (echivalentul a circa 1 200 de lei) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;
  • 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Prevederile ar urma să intre în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care se publică actul normativ în Monitorul Oficial.

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat vineri, 10 ianuarie, că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii. Astfel, alocațiile ar urma să crească de la 150 de lei la 300 de lei abia după ce vor fi alocate sumele necesare în buget, la prima rectificare bugetară.

Ludovic Orban a precizat că prima rectificare bugetară va fi făcută după data de 1 iulie, astfel, cel mai probabil, dublarea alocațiilor va fi prorogată cel puțin până în vară.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *