Principală  —  IMPORTANTE   —   În timpul perchezițiilor, unul din…

În timpul perchezițiilor, unul din cumnații lui Dodon a încercat să distrugă o recipisă prin înghițire. Documentul ar fi confirmat tranzacții cu bunuri imobile de peste 700 de mii de euro

Imagine-simbol

În timpul perchezițiilor efectuate de procurori la mai multe locații ale familiei fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, Petru Merineanu, cumnatul lui Dodon, a încercat să distrugă o recipisă prin înghițire, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă din cadrul organelor de drept.

În cadrul unui briefing de presă, Elena Cazacov, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție (PA), a declarat că una din persoanele, la care au fost efectuate percheziții, a încercat să distrugă înscrisurile care confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile ce depășesc suma de 700 de mii de euro. Aceasta nu a oferit niciun nume.

„ (…) În cadrul efectuării perchezițiilor, una din persoane a încercat să distrugă probele prin înghițire – înscrisurile depistate la domiciliu care confirmă tranzacțiile cu bunuri imobile în valoare ce depășesc suma de 700 de mii de euro. În același timp, la persoana respectivă au fost găsite și alte surse bănești în valoare de peste 37 de mii de euro (…). În același timp, în contextul infracțiunilor investigate, este relevant de a menționa că în una din locațiile supuse percheziției au fost depistați peste 600 000 lei, iar într-un plic cu simbolica unui partid politic se păstra suma de 17 000 de euro, și 1000 dolari SUA (…)”, a declarat Elena Cazacov.

Fostul președinte socialist al R. Moldova Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore.

Ex-liderul PSRM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Marți, 24 mai, procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții la mai multe imobile ale familiei fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon. În cadrul perchezițiilor efectuate, procurorii au depistat bunuri și bani în sumă de zeci de milioane de lei, iar în una din locațiile supuse perchezițiilor au fost depistate peste 600 de mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari.

Conform unor surse ale ZdG, în timpul perchezițiilor la Sadova, la casa părintească a lui Igor Dodon, procurorii au găsit circa 680 mii de lei, 17 mii de euro și 1000 de dolari în numerar.

Pe 18 mai 2022, Procuratura Generală (PG) a dispus inițierea urmăririi penale în așa numitul dosar „kuliok”. Decizia PG a fost luată la o zi după ce Curtea de Apel (CA) Chișinău a casat integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva fostului președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki, pe faptul pretinsei finanțări ilegale a PSRM, în baza imaginilor video de la negocierile care au avut loc în iunie 2019 la sediul PDM între Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc.

LIVE VIDEO/ Fostul președinte al R. Moldova, socialistul Igor Dodon, reținut pentru 72 de ore: urmează să fie scos din casa și escortat în izolatorul CNA. Lista acuzațiilor care i se aduc