Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Uniunea Avocaților amână decizia cu…

Uniunea Avocaților amână decizia cu privire la cazul Zadoinov

Decizia de a-l lipsi sau nu de licență pe avocatul Roman Zadoinov a fost amânată până la data de 7 septembrie. Declarații în acest sens au fost făcut de Vitalie Tăbârță, președintele Comisiei pentru etică și disciplină din cadrul Uniunii Avocaților . Tăbârță a spus pentru ZdG că au amânat ședința, deoarece acesta este un caz mai complicat. „Acum au mai fost implicați alți doi membri. Noi vrem să fim obiectivi și să luăm o decizie corectă.

În opinia lui Roman Zadoinov mai există membri care vor să se facă dreptate. „Eu consider că unii membri ai comisiei sunt onești și vor să ia o decizie justă. Cred că nu au ajuns la o concluzie, deoarece cel puțin șase membri trebuie să fie de acord ca să-mi ia licența.  Avocații Ion Malanciuc și Mihai Gafton, care sunt de fapt, avocații persoanelor acuzate pentru corupție  au crezut că mă vor elimina ușor, dar am înțeles că mai aveau nevoie de multe voturi ca să-mi ia licența.”

Precizăm că Roman Zadoinov este acuzat  de nerespectarea normelor deontologice, demascând în anul 2012 un act de corupție efectuat de avocatul Isai Chiban.