Un polițist, condamnat pentru corupere pasivă

La insistenţa Procuraturii Anticorupţie, un ofiţer superior al Direcţiei Exercitare a Urmăririi Penale pe Cazuri Excepţionale a Departamentului de Urmărire Penală al MAI a fost condamnat la închisoare pentru corupere pasivă, după ce prima instanţă l-a achitat acum un an, pe acelaşi capăt de acuzare.

Procurorii au contestat sentinţa de achitare, iar Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe ofiţer la 3 ani şi 3 luni de detenţie, amendă în mărime de 22 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în organele de drept pe un termen de 3 ani.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, pe 10 aprilie 2012, poliţistul a extorcat şi primit 1500 euro de la un bărbat, suspectat de contrabandă, pentru a nu-i întocmi proces-verbal de reţinere pentru 72 de ore.

După punerea poliţistului sub învinuire, Procuratura Anticorupţie a înaintat pe numele Ministrului Afacerilor Interne un demers privind suspendarea provizorie din funcţie a ofiţerului, însă solicitării procurorilor nu i s-a dat curs.

Decizia este cu drept de atac.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Darck Spirit

  Indiferent cine sunteţi şi care este situaţia voastră, aveţi în
  voi, chiar acum, capacitatea să realizaţi mai mult decât oricând înainte. Asta
  scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent
  colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un
  proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe
  detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email eronymous@mail.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *