Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un polițist al INSP din…

Un polițist al INSP din nordul țării, cercetat de CNA pentru trafic de influență. Ar fi pretins 15 mii de lei pentru mușamalizarea unui dosar al unui șofer care ar fi condus în stare de ebrietate

Sursa foto: cna.md

Un angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) din nordul țării este cercetat penal de Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru trafic de influență. Polițistul ar fi pretins 15 mii de lei de la un locuitor al raionului Sîngerei pentru a-l scăpa de răspundere într-un dosar de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate, transmite CNA într-un comunicat de presă.

Potrivit materialelor cauzei, polițistul ar fi susținut că are influență asupra unor persoane publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Sîngerei, în gestiunea cărora se aflau materialele pe faptul conducerii automobilului în stare de ebrietate, și că le poate determina să le examineze favorabil cu aplicarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii. De asemenea, bănuitul ar fi promis că le poate convinge să elibereze automobilul, ridicat și plasat la parcarea specializată, cu restituirea acestuia proprietarului. Pentru „serviciile” sale, polițistul ar fi pretins și primit 15 000 de lei de la denunțător.

„Pentru fortificarea probatoriului, la data de 19 decembrie, angajații Direcţiei Generale Teritoriale Nord (DGT) a CNA și procurorii Procuraturii mun. Bălți au desfășurat percheziții la domiciliul angajatului Direcției Patrulare Nord a Inspectoratului Național de Securitate Publică. În prezent acesta este cercetat în stare de libertate”, menționează CNA.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.