Principală  —  IMPORTANTE   —   Un ofițer de urmărire penală…

Un ofițer de urmărire penală al Direcției de Poliție Chișinău, reținut în flagrant. CNA: „Ar fi pretins și primit 300 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să scape de dosar penal”

Imagine-simbol

Un ofițer de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău a fost reținut cu puțin timp în urmă în flagrant de către angajații Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta urmează să fie plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Polițistul este bănuit că ar fi pretins și primit 300 de euro de la o persoană pentru a o ajuta să scape de dosar penal.

„Potrivit denunțătoarei, ofițerul de urmărire penală ar fi susținut că are influență asupra procurorului care conduce urmărirea penală într-o cauză, pornită pe procurare și păstrare de substanțe narcotice, și că îl poate determina să-i atribuie calitatea procesuală de martor în cadrul acestui dosar.

Astăzi, angajatul DP Chișinău a fost reținut în flagrant în momentul primirii sumei de 300 de euro și urmează a fi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore”, anunță CNA.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.