Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un fost avocat parlamentar, primit…

Un fost avocat parlamentar, primit în Procuratură

Anatolie Munteanu, fostul avocat parlamentar și director al Centrului pentru Drepturile Omului revine în Procuratura Generală, după expirarea mandatului. În luna ianuarie 2016, Consiliul Superior al Procurorilor a luat act de solicitarea sa, pe care a considerat-o întemeiată, propunând procurorului general, Corneliu Gurin numirea acestuia într-o funcție vacantă de procuror.

Anatolie Munteanu a fost procuror și șef interimar al Direcției Judiciare a Procuraturii Generale până în noiembrie 2008, când a demisionat, după numirea în funcția de avocat parlamentar. În ordinul de demisie de atunci se specifica faptul că Munteanu poate reveni în Procuratură, după expirarea mandatului de avocat parlamentar. Cererea privind reîncadrearea în Procuratură a fost discutată și admisă de Consiliul Superior al Procurorilor în lipsa lui Munteanu.

Precizăm că, Anatolie Munteanu a fost avocat parlamentar și director al Centrului pentru Drepturile Omului până anul trecut, când instituția avocatului parlamentar a fost reformată. Munteanu a deținut această funcție inclusiv în timpul evenimentelor din aprilie 2009, când i-au fost aduse mai multe acuzații, legate de faptul că instituția pe care o conducea nu și-a îndeplinit sarcinile.