Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat de 37 de…

Un bărbat de 37 de ani, condamnat la 14 ani de închisoare pentru „vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății”, care a provocat decesul unei persoane

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru „vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății”, care a provocat decesul unei persoane, anunță Procuratura Generală (PG), care menționează că, pe 27 aprilie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Hâncești.      

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimeistabilindu-i-se. o pedeapsă sub formă de 14 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus ca pentru cumul de sentințe inculpatului să îi fie stabilită definitiv pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani și 6 luni, cu executarea în penitenciar de tip închis (prin sentința anterioară, emisă de Judecătoria Strășeni, sediul Central din 2 octombrie 2019, inculpatul a fost condamnat pentru huliganism).

„Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, pe 7 mai 2021, aproximativ la ora 04:00, aflându-se în domiciliul unui consătean, într-un sat din raionul Hâncești, acționând cu intenție directă și având drept scop provocarea leziunilor corporale ultimului, i-a aplicat multiple lovituri cu diferite obiecte dintre care și cu o sticlă în regiunea capului, cauzându-i bărbatului, conform raportului de expertiză judiciară – leziuni corporale externe și interne, calificate în ansamblu drept vătămări corporale periculoase pentru viață. Peste o săptămână, victima a decedat la spital.

Medicii legiști au concluzionat că între leziunile menționate și decesul victimei există o legătură de cauzalitate directă”, menționează reprezentanții PG într-un comunicat.

Conform PG, bărbatul a pledat nevinovat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.