Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat de 33 de…

Un bărbat de 33 de ani, condamnat la 6 ani de închisoare pentru un furt din apartament

Sursa foto: PG

Un bărbat de 33 de ani a fost recunoscut vinovat pentru săvârșirea unui furt din apartamentstabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 6 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, anunță luni, 29 mai, Procuratura generală (PG).

Procuratura municipiului Chișinău a reprezentat acuzarea de stat într-o cauză pornită pentru săvârșirea unei infracțiuni contra patrimoniului, care s-a soldat cu pronunțarea unei sentințe de condamnare.

„În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că inculpatul, în anul 2020, având scopul realizării intenţiei sale infracţionale, a pătruns într-un apartament din sectorul Botanica al capitalei, de unde a sustras mai multe articole din aur, printre care inele cu diamante, brățări şi alte obiecte de preţ, astfel cauzîndu-i părţii vătămate un prejudiciu material considerabil în suma totală de 340 112,12 lei”, menționează reprezentanții PG.

Inculpatul s-a eschivat de la prezentarea în instanța de judecată, acesta fiind anunțat în căutare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.