Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultimă oră/ Procuratura Anticorupție face…

Ultimă oră Procuratura Anticorupție face noi percheziții la Banca Națională a Moldovei

Procuratura Anticorupție efectuează percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Acțiunile procesual penale a loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale.

Revenim mai târziu cu detalii la acest subiect.

La 5 martie curent, Procuratura Anticorupție a desfășurat la fel o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea unui actual și fost viceguvernator, Ion Sturzu și respectiv Emma Tabîrță, precum și a unui șef de direcție de la BNM, dar și a lui Dorin Drăguțanu. Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

La acest moment, fostul guvernator Dorin Drăguțanu și șeful de direcție de la Banca Națională, Ion Ropot, au fos eliberați din izolator și plasați în arest la domiciliu. Decizia a fost luată la 6 aprilie, de către Curtea de Apel Chișinău, în urma unor recursuri depuse de avocați în acest sens.

Totodată, la 3 aprilie, instanța de judecată a admis demersul procurorului de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii preventive – arestul la domiciliu, pentru actualul viceguvernator BNM, Ion Sturzu dar și a fostei viceguvernatoare a BNM, Emma Tabîrță.