Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul fraudei bancare: Viceguvernatorul BNM,…

Dosarul fraudei bancare: Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu, rămâne în arest la domiciliu

Viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Ion Sturzu, rămâne plasat în arest la domiciliu. Măsura preventivă pe numele acestuia a fost prelungită cu încă 30 de zile.

Potrivit ofițerei de presă a Procuraturii Generale, Maria Vieru, vineri, 3 aprilie, instanța de judecată a admis demersul procurorului de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii preventive – arestul la domiciliu, pentru actualul viceguvernator BNM.

La data de 20 martie, Curtea de Apel Chișinău a schimbat măsura preventivă și Ion Sturzu a fost plasat în arest la domiciliu. Sturzu a fost reținut duminică, 8 martie, atunci când a revenit în Republica Moldova, el fiind învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani în dosarul fraudei bancare.

Mandatul de arestare a fost prelungit pe numele actualului șef de direcție al Băncii Națioanale, Ion Ropot. În arest pentru o lună rămâne și fosta viceguvernatoare a BNM, Emma Tabîrță.

Procuratura Anticorupție a desfășurat la 5 martie o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei. Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea unui actual și fost viceguvernator, Ion Sturzu și respectiv Emma Tabîrță, precum și a unui șef de direcție de la BNM, dar și a lui Dorin Drăguțanu. Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.