Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   ULTIMA ORĂ/ Percheziții la doi…

ULTIMA ORĂ Percheziții la doi procurori într-un dosar de îmbogățire ilicită: ar fi cheltuit cu peste 1,2 milioane de lei mai mult decât au obținut legal

Colaj ZdG

Procurorii și ofițerii anticorupție au efectuat mai mai multe percheziții la 2 procurori și rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită (art.330 alin.2 din Codul penal), anunță Procuratura Anticorupție (PA) joi, 25 aprilie.

UPDATE 18:00 Conform unui răspuns al PA pentru ZdG, perchezițiile au avut loc pe 23 aprilie. Cât privește identitatea procurorilor vizați, Procuratura Anticorupție a refuzat să ofere informația.

Cauza penală a fost pornită în luna noiembrie 2023, de către procurorul general interimar, în baza procesului penal intentat de Procuratura Anticorupție urmare a autosesizării din informațiile apărute în spațiul public.

Potrivit materialelor administrate, persoanele vizate, activând în funcțiile de procurori, ar fi dobândit și deținut bunuri înscrise formal pe persoane terțe și ar fi efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute cu 1,2 milioane de lei.

„În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate obiecte și documente care urmează a fi verificate sub aspectul pertinenței și concludenței pentru cauza penală.

În continuare, urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cauzei pentru adoptarea unei decizii în condițiile legii, despre care va fi informată opinia publică”, notează PA.

Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura Anticorupție, suportul operativ fiind asigurat de CNA.