Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Dorel Musteață a…

ULTIMA ORĂ Dorel Musteață a anunțat că va asigura funcția de președinte interimar al CSM

Magistratul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Dorel Musteață va exercita funcția de președinte interimar al CSM. Anunțul a fost făcut marți, 15 iunie, în cadrul ședinței CSM.

„Eu voi exercita funcția de președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii”, a declarat Dorel Musteață.

Decizia vine după ce, la 10 iunie curent, Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituționale prevederile din articolul I, punctul 1 din Legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Astfel, prin decizia adoptată de CC, este anulată și Hotărârea Parlamentului din 17 martie 2020 prin care Elena Belei, Carolina Ciugureanu-Mihăiluță, Valentina Coptileț și Ion Crețu au fost numiți în funcția de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Dorel Musteaţă este judecător din 2005, când a fost numit în funcţie la Judecătoria Anenii-Noi. În 2011 ajunge preşedinte al Judecătoriei, iar în 2014 devine membru al CSM. La scurt timp, îşi dă demisia din funcţia de şef de instanţă, iar în septembrie 2016, colegii săi din CSM decid numirea sa, prin transfer, la Judecătoria Chişinău, începând cu 1 ianuarie 2017. Peste doar un an şi jumătate, fără să fi activat vreodată de facto la Judecătoria Chişinău, Dorel Musteaţă a fost înaintat de judecătorii acestei instanţe la funcţia de membru al CSM.