Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMĂ ORĂ/ Decis! Igor Dodon…

ULTIMĂ ORĂ Decis! Igor Dodon va fi suspendat din nou din funcție

Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova a admis astăzi, 24 septembrie 2018, sesizarea depusă de deputați democrați privind „constatarea circumstanțelor care justifică interimatul funcției de președinte al R. Moldova”, după ce Igor Dodon a refuzat repetat numirea în funcție a doi miniștri propuși de Vladimir Plahotniuc pe 18 septembrie.

Potrivit președintelui CC, Mihai Poalelungi, a fost constatată circumstanța care justifică interimatul funcției de președinte, urmând ca președintele Parlamentului sau prim-ministrul să emită decretele de numire în funcție a celor doi miniștri.

În cadrul briefing-ului din 18 septembrie 2018 al Partidului Democrat, Silvia Radu a fost propusă pentru funcția de ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Nicolae Ciubuc în funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Ulterior, președintele Igor Dodon a refuzat să îi numească în funcție, precizând că cele două candidaturi nu corespund criteriilor necesare unui ministru, iar candidatura Silviei Radu este marcată de lipsă de experiență în domeniul propus și deja a provocat o serie de critici și revolte în rândul lucrătorilor medicali.

Până acum, Igor Dodon a fost suspendat din funcție de trei ori pentru că a refuzat repetat să semneze decretele de numirea în funcție a mai multor miniștri propuși de Partidul Democrat, dar și pentru că a refuzat să promulge legea de modificare a Codului Audiovizualului