Principală  —  IMPORTANTE   —   Ultima oră/ Curtea Supremă de…

Ultima oră Curtea Supremă de Justiție își sistează activitatea

În legătură cu dispoziția Comisiei pentru Situaţii Excepționale a Republicii Moldova nr.14 din 06 aprilie 2020, Curtea Supremă de Justiție aduce la cunoștința participanților la procese că în perioada 7-17 aprilie 2020, Curtea Supremă de Justiție nu va activa, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Astfel, ședințele de judecată, precum și pronunțarea hotărârilor motivate pe cauzele penale fixate pentru această perioadă se contramandează.

Marți, 7 aprilie, Consiliul Superioar al Magistraturii (CSM) a decis că, în perioada 7 – 17 aprilie, președinții instanțelor judecătorești vor lua toate deciziile în legătură cu activitatea judecătorilor ținând cont de recomandările autorităților.

Decizia CSM în legătură cu activitatea instanțele judecătorești în următoarele 2 săptămâni:

În zilele de 7 – 17 aprilie, activitatea judecătorilor specializați în materie civilă și penală, contencios administrativă, de instrucție, precum și a persoanelor care asigură activitatea acestora, va fi reglementată de președintele/vicepreședintele instanței judecătorești care vor dispune prezența la serviciu a judecătorilor și colaboratorilor instanței doar în cazurile ce nu suferă amânare.

Astfel, președinții sau vicepreședinții instanțelor judecătorești vor asigura respectarea și asigurarea executării prevederilor Dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale a R. Moldova”.

Decizia CSM vine în contextul în care luni, 6 aprilie, premierul R. Moldova, Ion Chicu, a anunțat căbugetarii vor sta acasă începând cu 7 aprilie până pe 17 aprilie. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale.

Chicu a mai declarat că după 17 aprilie, perioada ar putea fi extinsă până la 28 aprilie, după sărbătorile de Paști și că totul depinde de evoluția situației epidimiologice.

Bugetarii au avut liber în perioada 30 martie – 3 aprilie, ulterior perioada de vacanță fiind prelungită.

Până acum, pe teritoriul R. Moldova, au fost confirmate 965 de cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 (coronavirus de tip nou). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 37 au fost declarate vindecate și externate, iar 21 au decedat fiind răpuse de virus.