Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ CSP a desemnat…

ULTIMA ORĂ CSP a desemnat noul adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție

Cristina Robu este noua adjunctă interimară a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Decizia a fost luată joi, 11 noiembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„Funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție este vacantă. O propun la această funcție pe Cristina Robu, procuroră în cadrul Procuraturii Anticorupție. Cristina Robu are o vechime de muncă necesară și dispune de aptitudini manageriale”, a declarat Constantin Șușu, membru CSP.

La întrebarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, dacă procurora are vreo legătură de rudenie cu procurorul general interimar, Dumitru Robu, membrul CSP a declarat că aceasta nu are nicio legătură de rudenie.

Potrivit declarației sale de avere și interese personale, procurora Cristina Robu a ridicat în 2020 un salariu de 330 843 de lei de la Procuratura Generală (PG). Aceasta deține în proprietate un automobil Mercedes-Benz pe care l-a dobândit în anul 2020 și care ar valora 386 de mii de lei.

Pe 10 octombrie 2014, Cristina Robu a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii or. Ceadîr-Lunga.

La începutul lunii octombrie curent, mandatele conducerii interimare a Procuraturii Anticorupție (PA) și adjuncților interimari ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au încetat. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat, pe 7 octombrie, ordinele în acest sens. Detalii aici.