Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trei moldoveni și patru colete…

Trei moldoveni și patru colete cu țigări, reținute la frontieră

Angajații Poliției de Frontieră a R. Moldova în conlucrare cu colegii români au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse de tutungerie, în rezultat au fost reținute patru colete cu țigări, două mijloace de transport și identificați trei moldoveni, implicați în activitatea ilicită. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și încălcare a frontierei de stat.

Astfel, la data de 17 februarie, în jurul orei 20.00, în timpul supravegherii și controlul frontierei de stat, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Lipcani a observat trei persoane care au trecut înot râul Prut, cât și aruncate pe malul românesc al râului câteva colete. Imediat, polițiștii de frontieră au anunțat reprezentanții autorităților de frontieră române, în vederea acționării în comun pentru reținerea persoanelor. Cei trei bărbați dându-și seama că sunt urmăriți, au lăsat coletele și au reușit să fugă de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite.

Din cercetările primare și a schimbului de informații, pe teritoriul României au fost depistate patru colete cu țigări, iar în R. Moldova s-au descoperit două mijloace de transport – Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești și Audi A4, înmatriculat în Polonia. Totodată, la extinderea operațiunilor de căutare și investigare a cazului, polițiștii de frontieră au identificat cele trei persoane implicate în activitatea de contrabandă cu țigări, acestea fiind cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, locuitori ai satului Pererîta, raionul Briceni.

În prezent, cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun.