Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trei angajați SPIA au fost…

Trei angajați SPIA au fost reținuți

Serviciul de Informaţii şi Securitate al R. Moldova anunță că, în colaborare cu angajaţii Procuraturii sectorului Botanica şi ofiţerii Inspectoratului de poliţie Botanica, au deconspirat o grupare criminală, specializată în traficul ilicit de droguri, în special amfetamină, haşiş şi heroină. Membrii grupării s-au dovedit a fi comercianţi de droguri, cu vârste cuprinse între 35 şi 43 ani, domiciliaţi în Chişinău.
Acţiunile suspecţilor au fost documentate de către ofiţerii de informaţii timp de un an, astfel, urmare a acumulării de probe, figuranţii au fost reţinuţi în flagrant delict.
În cadrul percheziţiilor efectuate la faţa locului şi la oficiul firmei gestionate de unul din membrii grupării au fost depistate substanţe asemănătoare drogurilor (eventual heroină şi haşiş) în cantităţi mari şi un pistol cu ţeavă ghintuită. totodată, a fost găsită o insignă a colaboratorului de poliţie şi 4 discuri cu interceptări telefonice efectuate de către INI IGP RM.
Substanţele ridicate în timpul percheziţiilor au fost expediate în laboratorul criminalistic pentru a fi expertizate. La moment, este iniţiată o cauză penală, în baza art. 2171 alin. (4), lit. lit. b) şi d) Cod penal. Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 până la 15 ani.
Tot astăzi, 18 mai, în vederea acumulării suplimentare de probe, ofiţeii SIS şi ai Procuraturii sectorului Botanica au efectuat percheziţii în birourile unor angajaţi ai Serviciului protecţie internă şi anticorupţie al MAI, fiind reţinute 3 persoane.