Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Traficanţi de fiinţe umane, condamnaţi…

Traficanţi de fiinţe umane, condamnaţi la închisoare

Procurorii au obţinut o sentinţă de condamnare pentru doi locuitori ai raionului Şoldăneşti învinuiţi de comiterea traficului de fiinţe umane.

În anul 2009, inculpaţii au recrutat două tinere care se aflau într-o stare materială grea pentru a munci în Grecia. Victimelor li s-a promis că vor fi angajate în calitate de dădace şi vor avea un salariu de 3500 de euro lunar. Inculpaţii le-au perfectat victimelor actele necesare pentru plecare, iar la începutul anului 2010 acestea au ajuns la locul destinaţiei, unde au fost impuse să presteze servicii sexuale timp de câteva săptămâni.

Prin sentinţa judecătoriei Centru, din iulie 2013, inculpaţii au fost recunoscuţi vinovaţi de comiterea proxenetismului şi condamnaţi la câte 4 ani închisoare, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de 2 ani. Procurorii au considerat sentinţa ilegală şi au contestat-o solicitând ca inculpaţii să fie condamnaţi la închisoare cu executare pentru trafic de fiinţe umane. Astfel, recent, la insistenţa procurorilor, Curtea de Apel Chişinău i-a condamnat pe inculpaţi pentru comiterea traficului de fiinţe umane la câte 8 ani de închisoare în penitenciar de tip închis.

Decizia este cu drept de atac.