Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Traficant de droguri, reținut în…

Traficant de droguri, reținut în flagrant

Un locuitor al mun. Bălți de 29 de ani, suspectat de circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, a fost reținut pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor efectuate de către oamenii legii s-a stabilit că bărbatul comercializa substanțe narcotice în regiunea de nord a țării. Forțele de ordine au constatat că, substanțele narcotice erau preparate într-un apartament din municipiul Bălți. În timpul reținerii, suspectul avea asupra sa 10 capsule cu amfetamină. La fel, acesta realiza 1 gram de substanțe narcotice la prețul de 700 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul suspectului, au fost depistate droguri în valoare de 25.000 de lei, un laborator improvizat, unde erau preparate substanțele narcotice, utilaje și substanțe chimice.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Polițiștii întreprind măsuri operative de investigație, întru stabilirea altor membri ai grupării, implicați în circulația ilegală a substanțelor narcotice.