Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Taximetrist trimis în judecată pentru…

Taximetrist trimis în judecată pentru accidentarea mortală a doi soţi

Procuratura mun.Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis instanţei de judecată cauza penală de învinuire a taximetristului, care acum trei luni, a tamponat mortal doi pietoni, care traversau regulamentar strada.

În acţiunile acestuia procurorii au reţinut comiterea infracţiunii privind încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul a două persoane, acţiuni săvîrşite în stare de ebriatate.

Tragicul accident a avut loc pe 26 decembrie 2015, pe o trecere de pietoni din preajma pieţei „Calea Basarebiei” de pe strada str.Calea Moşilor din capitală. Taximetristul, care se deplasa la volanul unui automobil de model Dacia Logan, nu a cedat trecerea pietonilor care traversau regulamentar strada pe o trecere de pietoni, tamponându-i în plină viteză. În urma impactului violent, pietonii, care s-au dovedit a fi soţ şi soţie, au decedat pe loc. Victimele aveau 56 şi, respectiv, 58 de ani.

Rezultatele expertizei narcologice şi celei auto-tehnice, dispuse de procurori pe acest caz, au concluzionat că, în momentul comiterii accidentului, taximetristul, în vîrstă de 22 de ani, se afla în stare de ebrietate narcotică şi conducea cu o viteză de peste 100 km/h.

În baza demersului Procuraturii, instanţa de judecată i-a ridicat provizoriu învinuitului permisul de conducere şi a admis parţial demersul privind prelungirea arestului preventiv, dispunînd plasarea acestuia în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

Pentru această infracţiune norma penală prevede închisoare de la 7 la 12 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de pînă la 5 ani.

Urmare celor întâmplate, a fost sesizat serviciul de taxi, în care activa respectivul taximetrist, fiind solicitată înăsprirea controlului angajaţilor înainte de plecare pe rută pentru a nu admite pe viitor comiterea unor astfel de cazuri. De asemenea, a fost sesizată Camera de Licenţiere a R. Moldova în vederea anulării licenţei pentru respectivul agent economic.