Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șoferul care a provocat accidentul…

Șoferul care a provocat accidentul rutier soldat cu decesul campionului Moldovei la ciclism juniori, în arest pentru încă 30 de zile

Sursa foto: Federația de Ciclism din R. Moldova. Colaj ZdG

Șoferul care a provocat accidentul rutier soldat cu decesul lui Valerian Răilean, campion al Moldovei la ciclism juniori, rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Pe 14 aprilie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a avut loc prima ședință în cauza penală privind accidentul rutier produs în februarie, la Stăuceni. Șoferul riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.

„A fost înaintată lista probelor de către partea acuzării. La fel, au fost anexate careva materiale, caracteristicile în privința inculpatului. Inculpatul a depus o cerere de examinare în procedură simplificată”, a declarat Alexandru Botnari, procuror de caz, citat de postul public de televiziune Moldova 1.

Procuratura Generală anunța anterior că șoferul este învinuit de „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare ce a cauzat din imprudență decesul unei persoane”.

Pe 21 februarie 2023, șoferul, care printr-o sentință pronunțată în anul 2019 a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani, a urcat la volanul unui automobil. Pe drumul din direcția mun. Chișinău, spre com. Stăuceni acesta „a comis tamponarea din spate a doi bicicliști minori, care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție”.

În urma accidentului, doi bicicliști minori, au ajuns la spital în stare gravă. Pe 24 februarie, Valerian Răilean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori, a decedat. Al doilea sportiv s-a ales cu o comoție cerebrală și cu clavicula fracturată.