Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Campionul R. Moldova la ciclism…

Campionul R. Moldova la ciclism juniori, care a fost lovit de o mașină lângă Stăuceni, s-a stins din viață

Sursa: IP Liceul Teoretic cu Profil Arte "Ion și Doina Aldea-Teodorovici"

Adolescentul care se afla în comă, după ce a fost accidentat de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta, a decedat vineri, 24 februarie, anunță reprezentanții Poliției. În urma accidentului care a avut loc marți, 21 februarie, în apropierea localității Stăuceni, doi bicicliști minori, au ajuns la spital în stare gravă.

„Valerian Răilean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori, s-a stins azi din viață. Este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte. El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a efectuat o manevră ilegală de depășire pe partea dreaptă. Trimitem sincere condoleanțe familiei”, a scris pe rețelele sociale Alianța Biciclete Chișinău, care anunță „o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent”.

În urma accidentului, al doilea sportiv s-a ales cu o comoție cerebrală și cu clavicula fracturată.

Tatăl copilului, Alexandru Coşcoda, care este angajat al Direcției Generale Mobilitate Urbană din municipiul Chișinău, a scris vineri dimineață că a decedat cu puțin timp în urmă. Acesta a postat și mai multe imagini de la locul impactului.

Conform presei, șoferul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, fiindu-i suspendat dreptul de a urca la volan până la pronunțare de către instanță a unei sentințe definitive.

Potrivit oamenilor legii, citați de Federația de Ciclism din R. Moldova, accidentul a fost înregistrat la ora 16:45. O mașina marca Opel, condusă de un șofer în vârstă de 48 de ani, a lovit doi bicicliști minori, ambii în vârstă de 13 ani.

Reprezentanții asociației obștești au făcut apel la Poliția rutieră, Ministerul Afacerilor Interne, autoritățile orașului Municipiului Chișinău și Guvernul R. Moldova să acorde atenție acestui accident și să ia măsuri.