Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șefii Inspectoratului de Poliție Râșcani,…

Șefii Inspectoratului de Poliție Râșcani, din nou în fața instanței: procurorii cer prelungirea mandatului de arest cu 30 de zile

Șeful Poli­ției Cri­mi­nale, Con­stan­tin Beli­ban și șefu­lui adjunct al IP Râş­cani, Andrei Grâu, învi­nu­iți de inac­țiune în elu­ci­da­rea unui dublu omor în raio­nul Râș­cani, vor compărea din nou în faţa magistraţilor. Procurorii au cerut Judecătoriei Buiucani prelungirea, cu 30 de zile, a mandatelor de arestare pe numele celor doi poliţişti. Mâine, la ora 10.00, urmează să se examineze demersul procurorilor în privinţa şefului Poliţiei Criminale, iar luni, 25 iulie, ora 10.00, în privinţa şefului-adjunct.

Amintim că vice­co­mi­sa­rul şi şeful Poli­ţiei Cri­mi­nale ai Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Râş­cani au fost reţi­nuţi dumi­nică, 26 iunie, de pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie şi ofi­ţe­rii CNA. Ambii sunt bănu­iţi de abuz în ser­vi­ciu, pen­tru lipsa de acţiuni prompte în inves­ti­ga­rea dublu­lui omor. Dacă vor fi găsiţi vino­vaţi, cei doi riscă amendă de la 1000 la 2000 de uni­tăţi con­venţio­nale (20.000-40.000 de lei) sau închi­soare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu pri­va­rea de drep­tul de a ocupa anu­mite fun­cţii sau de a exer­cita o anu­mită acti­vi­tate pe un ter­men de la 5 la 10 ani.

Pro­cu­ra­tura Anti­co­ru­pţie anunță că s-a auto­se­si­zat în urma infor­ma­ţi­i­lor, apă­rute în presă, pre­cum că anga­ja­ţii Inspec­to­ra­tu­lui de Poli­ţie Râş­cani nu ar fi inter­prins măsu­rile nece­sare pen­tru inves­ti­ga­rea ope­ra­tivă a omo­ru­lui celor doi tineri din Niho­reni, raio­nul Râş­cani, pro­dus la 19 iunie, curent. Patru per­soane din cadrul IP Râş­cani au fost sus­pen­date din fun­cţie, pe peri­oada anche­tei, printr-un ordin al con­du­ce­rii Inspec­to­ra­tu­lui Gene­ral al Poli­ţiei.

Acţiu­nile de urmă­rire penală con­ti­nuă şi astăzi, cu audi­e­rea mai mul­tor mar­tori, sub con­du­ce­rea Pro­cu­ra­tu­rii Anti­co­ru­pţie.