Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șefa Serviciului audit și securitate…

Șefa Serviciului audit și securitate internă a SA Termoelectrica și un subaltern, cercetați într-un dosar de dare și luare de mită

Mai multe percheziții au fost operate vineri, 17 martie, într-un dosar de luare și dare de mită, în care este vizată șefa Serviciului audit și securitate internă a SA Termoelectrica și un inspector al aceleiași subdiviziuni, cercetați de Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura Anticorupție (PA) într-un dosar de dare și luare de mită.

„Potrivit materialelor cauzei, cei doi bănuiți ar fi pretins și primit recompense ilicite de la un agent economic, care presta servicii de pază societății comerciale, pentru a nu include în raportul de audit neregulile depistate în activitatea acestuia”, anunță CNA.

În fapt, potrivit CNA, șefa Serviciului audit și securitate internă a societății comerciale Termoelectrica, care ar fi acționat în interes material și de comun acord cu un inspector din cadrul aceleiași subdiviziuni, ar fi pretins și primit de la persoana juridică, supusă auditului, mijloace bănești ce nu li se cuvin în mărime de 30 000 dolari.

„În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor și încălcărilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor acestuia și încasarea în cuantum deplin a prețului convenit pentru executarea contractului”, anunță CNA.

În scopul acumulării probelor materiale, au fost autorizate și desfășurate percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale bănuiților. Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate, mai menționează CNA. Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.