Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședința CSM, contramandată din lipsă…

Ședința CSM, contramandată din lipsă de cvorum: mai mulți membri sunt bolnavi

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) programată pentru marți, 1 decembrie, a fost contramandată din cauza lipsei de cvorum.

Solicitată de ZdG, președinta interimară a CSM, Luiza Gafton, ne-a comunicat că ședința de astăzi a fost amânată pentru că mai mulți membri sunt bolnavi.

„Ședința a fost amânată din lipsă de cvorum. Mai mulți membri sunt bolnavi”, ne-a comunicat președinta interimară a CSM.

În context, Luiza Gafton a menționat că urmatoarea ședință a CSM va avea loc marți, săptămâna viitoare.

Și procurorul general, membru al CSM, a menționat că ședința a fost amânată din cauza că mai mulți membri ai Consiliului au probleme de sănătate.

„Ședința a fost amânată pentru că nu a fost cvorum. Ieri am vorbit cu președinta și mi-a spus că cineva din membrii CSM au probleme de sănătate”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

În ședința de astăzi, membrii CSM urmau să examineze cererea de demisie a judecătorului Nina Veleva de la Curtea de Apel Cahul, care mai bine de doi ani și jumătate a examinat dosarul lui Ilan Șor.

Tot astăzi, CSM urma să examineze cererea lui Ion Postu referitor la sistarea procedurii de ridicare a mandatului de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din rîndul profesorilor de drept titulari.

Ion Postu, care la 20 noiembrie 2019 și-a prezentat demisia din funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul profesorilor de drept titulari, solicită să fie repus în funcție. Postu își motivează cererea prin faptul că Parlamentul nu i-a aprobat demisia până în prezent, asta deși în martie 2020 Legislativul a numit un alt profesor de drept titular în absența unui loc vacant.

Agenda completă a ședinței contramandate:

Csm Sedinta by Ziarul de Gardă