Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reținerea „hoților” de la Calea…

Reținerea „hoților” de la Calea Ferată a Moldovei

Procuratura de Transport a pus sub învinuire şapte persoane, implicate în sustragerea bunurilor Î.S. „Calea Ferată din Moldova”. Anterior, în cadrul măsurilor speciale de investigaţii şi a acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit o grupare specializată în sustragerea carburanţilor din Depoul de locomotive returnare Ocniţa.

Printre învinuiţi figurează: un şef de sector din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ocniţa, şeful Depoului locomotive returnare Ocniţa, împreună cu doi subalterni, precum şi 3 complici – cumpărători ai motorinei.
În cadrul cercetărilor efectuate, în Depoul de locomotive returnare Ocniţa a fost stabilită o cantitate considerabilă de motorină, turnată în recipiente speciale şi încărcate în 2 automobile, pentru a putea fi sustrasă. De asemenea, au mai fost depistate 2 furtunuri introduse în rezervorul locomotivei şi recipiente goale, în care urma a fi scursă motorină din locomotivă.

Operaţiunea de reţinere a figuranţilor a fost realizată de Procuratura de Transport, împreună cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, iar la demersul procurorilor, învinuiţii au fost plasaţi în arest pe un termen de 15 zile.

Acţiunile de urmărire penală continuă, în vederea stabilirii tuturor faptelor de sustragere şi a persoanelor implicate în schema criminală, în vederea trageriilor la răspundere penală.