Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacțiile avocaților lui Platon la…

Reacțiile avocaților lui Platon la anunțul lui Stoianoglo că dosarul privind furtul miliardului i-a fost falsificat

Avocații lui Veaceslav Platon salută declarațiile făcute luni, 18 mai, de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, precum că dosarul privind furtul miliardului în care este vizat clientul lor a fost falsificat.

Contactat de ZdG, Alexandru Bodnariuc a menționat că „poziția lui Stoianoglo este obiectivă și o susținem”.

„Cel mai important e să fie pedepsiți cei vinovați, care au pus un om nevinovat în închisoare”, a comentat apărătorul.

Eduard Rudenco a scris pe pagina sa de Facebook că nu a avut dubii că actualul procuror general „va ajunge la concluzia vociferată astăzi”, despre care spune că este „obiectivă și justificată”.

„Putem avea diferite opinii despre un om, dar dacă nu există probe că cetățeanul a comis o faptă prejudiciară, dânsul nu poate fi condamnat. În cazul lui Veaceslav Platon, nu că nu ar fi existat probe că el a participat la furtul miliardului, procurorii în comun cu judecătorii au falsificat cadrul probatoriu și, în același timp, au respins toate probele ce demonstrau nevinovăția lui Veaceslav Platon, culpa lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor în furtul secului.

Azi, Stoianoglo, după mine, a luat o decizie juridică corectă și în același timp curajoasă. Cu siguranță, în următoarea perioadă va fi atacat de sculele oligarhilor fugari. Se va încerca prin diferite metode înlăturarea lui Stoianoglo de la conducerea Procuraturii Generale. O să fie implicate și instanțele de judecată, căci anume în acest sistem au rămas executorii fideli al regimului criminal condus de Vladimir Plahotniuc”, a reacționat avocatul.

Dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, iar principalul beneficiar al furtului miliardului a fost Vlad Plahotniuc, a declarat luni, 18 mai, procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

„Acuzarea a fost întemeiată pe aprecieri intenționat denaturate și interpretarea eronată a faptelor, care rezultau din acuzațiile în privința lui Șor. Prin urmare, cetățeanul Platon a fost absolut ilegal condamnat și, respectiv, ilegal își ispășește pedeapsa. În baza probelor acumulate, Procuratura va iniția procedura de revizuire a sentinței în privința acestuia și va insista pe examinarea echitabilă a cazului, cu garantarea tuturor drepturilor procesuale ale acestuia – lucru, de care, anterior, a fost privat”, a spus Stoianoglo.