Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția ASP, după ce procurorii…

Reacția ASP, după ce procurorii anticorupție și ofițerii CNA au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală în privința unor angajați ai Agenției

Reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) au venit cu o reacție în contextul acțiunilor de urmărire penală efectuate luni, 20 decembrie, de către procurorii anticorupție și Centrul Național Anticorupție (CNA) în privința unor angajați ai ASP în cadrul dosarului penal pornit pe fapte de corupere în eliberarea actelor permisive pentru cumpărarea-vânzarea imobilelor.

„Anunțăm că Agenția Servicii Publice este în comunicare activă cu CNA și PA, precum și acordă tot suportul necesar organelor de drept în vederea stabilirii persoanelor vinovate și elucidării depline a cazurilor documentate. Agenția Servicii Publice își dorește ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de organele procuraturii și Centrul Național Anticorupție pe abuzurile și faptele de corupție de la ASP, să ajungă în instanțele de judecată. Accentuăm deschiderea continuă pentru investigarea și combaterea cazurilor de nerespectare a legislației. Agenția Servicii Publice întreprinde multiple măsuri de prevenire și combatere a corupției în cadrul subdiviziunilor subordonate instituției, precum și acordă în mod sistematic sprijin și asistența necesară organelor abilitate în identificarea eventualelor fapte coruptibile și incidentelor de integritate, comise de angajaţi”, se arată într-o notă informativă a Agenției.

Luni dimineață, 20 decembrie, ofițerii CNA și procurorii au desfășurat acțiuni de urmărire penală în cadrul mai multor dosare, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență. În cele 69 de percheziții autorizate, care au vizat birourile de serviciu, domiciliile și automobilele, figurează 38 de persoane. Totodată, ofițerii CNA au ridicat mai multe documente de la sediul ASP. Treisprezece persoane au fost reținute pentru 72 de ore.

13 persoane, reținute pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor efectuate astăzi de ofițerii CNA și procurori în cadrul mai multor dosare, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă și trafic de influență