Principală  —  IMPORTANTE   —   Răspunsul Procuraturii Generale la scrisoarea…

Răspunsul Procuraturii Generale la scrisoarea lui Viorel Morari: Procuratura nu polemizează cu inculpații și nu intră în confruntări inutile

Procuratura Generală a venit cu o reacție după ce șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a adresat o scrisoare deschisă procurorului general Alexandr Stoinoglo.

„Procuratura reiterează că nu intră în polemici cu inculpații și nu răspunde tentativelor de a antrena instituția în confruntări inutile. Rezultatele controalelor efectuate la subdiviziunea pe care Viorel Morari a condus-o, calitatea și produsul muncii fostului Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, dar și a unor subalterni de-ai săi a aflat-o întreaga societate.

Plângerile cetățenilor pe abuzurile admise de acești „procurori” nu contenesc sa vină pe adresa Procurorului General. Zilnic, instituția recepționază astfel de adresări, iar numărul lor ia amploare. Acest lucru reconfirmă ilegalitățile stabilite în cadrul controalelor, temeinicia deciziilor adoptate în privința responsabililor și spulberă toate miturile despre calitățile personale, profesionale și manageriale ale acestora.

Actuala conducere a Procuraturii Generale va continua să persevereze în direcția resetării sistemului și readucerea activității instituției în albia legalității și normalitătii
„, este reacția Procuraturii.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, i-a adresat o scrisoare deschisă procurorului general Alexandr Stoinoglo în care îl sfătuie pe acesta să demonstreze profesionalism, imparțialitate și să acționeze legal, dar nu în conformitate cu dorințele de a servi publicul cu senzații.

Scrisoarea este adresată după ce mai bine trei luni Morari nu a fost primit în audiență de către Stoianoglo. Acesta a depus o cerere în acest sens, la 17 februarie, curent.