Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii solicită revenirea în arest…

Procurorii solicită revenirea în arest preventiv a bărbatului care încercase să introducă în R. Moldova, pe ascuns, 550 mii de euro. Curtea de Apel Chișinău urmează să se pronunțe

Sursa: Serviciul Vamal

Curtea de Apel Chișinău se va pronunța luni, 6 noiembrie, cu privire la recursul procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) care solicită revenirea în arest preventiv a învinuitului care încercase să introducă în R. Moldova, pe ascuns, suma de 550 mii de euro.

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, anterior, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a respins solicitarea procurorilor de prelungire a arestului preventiv în privința învinuitului, astfel încât acesta acum este în arest la domiciliu.

„(…) Prin urmare, a fost și este pusă sub risc în continuare asigurarea cercetării obiective a cazului, inclusiv împiedicarea învinuitului de nimicire a probelor, precum și excluderea probabilității sporite ca bărbatul să nu se prezinte în fața autorităților pentru investigarea în continuare a acestei tentative de contrabandă”, se spune în comunicatul Procuraturii.

Bărbatul este suspectat de afiliere la fostul partid „Șor”, iar banii urmau să fie utilizați pentru finanțarea unor candidați din partea formațiunii „Șansă, notează deschide.md.

Președintele partidului Alexei Lungu a negat anterior că banii urmau să fie utilizați de formațiunea pe care o conduce.

Pe 4 octombrie 2023, oamenii legii au efectuat 70 de percheziții la domiciliile și automobilele reprezentanților partidului politic „Șansă, afiliat fostului deputat fugar Ilan Șor, precum și la sediile raionale. Conform Procuraturii Anticorupție, perchezițiile au fost autorizate în cadrul cauzei penale pornite pe faptul comiterii infracțiunilor pe faptul „finanțării ilegale a partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, a concurenților electorali săvârșită în proporții mari” și a componenței de infracțiune prevăzută de art. 243 alin. (3), lit. a) și b) Cod penal „spălarea de bani săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari”.