Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorii solicită amendarea directorului Agenției…

Procurorii solicită amendarea directorului Agenției Proprietății Publice

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a întocmit o cauză contravențială privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru. Cauza a fost expediată în instanța de judecată, iar procurorii solicită sancționarea acesuia cu 4 500 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, directorul APP și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu la aprobarea Regulamentului de desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian ,,MoldATSA”.

Astfel, acesta este acuzat că, prin Ordinul emis la data de 20.9.2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului. 

Concursul a afost anulat, iar acum, procurorii solicită amendarea directorului cu 4 500 lei și aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

Am încercat să obținem o reacție de la Eugen Moraru, însă am fost informați că acesta nu este la birou.