Procurorii solicită amendarea directorului Agenției Proprietății Publice

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a întocmit o cauză contravențială privind depășirea atribuțiilor de serviciu de către directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), Eugeniu Moraru. Cauza a fost expediată în instanța de judecată, iar procurorii solicită sancționarea acesuia cu 4 500 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, directorul APP și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu la aprobarea Regulamentului de desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. pentru utilizarea spațiului aerian și deservirea traficului aerian ,,MoldATSA”.

Astfel, acesta este acuzat că, prin Ordinul emis la data de 20.9.2019, a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii, îi revine Guvernului. 

Concursul a afost anulat, iar acum, procurorii solicită amendarea directorului cu 4 500 lei și aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an.

Am încercat să obținem o reacție de la Eugen Moraru, însă am fost informați că acesta nu este la birou.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *