Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procuratura şi SIS într-o operaţiune…

Procuratura şi SIS într-o operaţiune comună la Soroca

Procuratura raionului Soroca de comun cu Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) au reţinut un locuitor al raionului Soroca, în vârstă de 27 de ani, bănuit de transportarea, comercializarea şi păstrarea ilegală a muniţiilor, precum şi încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor toxice.

În rezultatul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie, la domiciliul persoanei indicate a fost depistat şi ridicat un container cu 1,5 kg de mercur alb, iar pe o altă adresă, indicată de bănuit au fost găsite 16 cartuşe de calibru 5,45, 38 cartuşe de calibru 7,62, un cartuş neidentificat şi un fragment de cartuş. Potrivit materialelor urmăririi penale, bănuitul intenţiona să comercializeze mercurul şi muniţiile, despre care, procurorii şi ofiţerii SIS au date că ar fi fost aduse din regiunea Transnistreană.

De asemenea, s-a mai stabilit că în comiterea acestor infracţiuni au fost implicate persoane ce deţin funcţii publice în cadrul instituţiilor de stat şi unele organe de drept.

Actualmente, procurorii şi ofiţerii SIS întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii provenienţei obiectelor depistate, implicarea altor persoane în schema infracţională, precum şi alte circumstanţe relevante urmăririi penale.