Principală  —  IMPORTANTE   —   Prima reacție a ex-procurorei din…

Prima reacție a ex-procurorei din cadrul PA, Adriana Bețișor, anchetată pentru corupere pasivă în proporții deosebit de mari

Fosta procuroră Adriana Bețișor, despre care Procuratura Generală anunță că a fost recunoscută și audiată de PCCOCS în calitate de bănuită de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari, se declară nevinovată și respinge acuzațiile care i se aduc.

Solicitată de ZdG, Adriana Bețișor susține că „persoane rău-intenționate sau aflate sub oarecare presiune recurg la această calomnie și acuzație gravă împotriva ei”.

Bețișor susține că „faptele de corupție” care i se aduc au fost invocate de către o persoana care anterior a făcut declarații împotriva lui Veaceslav Platon pe un dosar legat de compania de asigurări Asito.

„I-am tratat întotdeauna cu respect pe colegii mei din Procuratură și cu întelegere. Ceea ce mi se întamplă acum, dupa 3 ani de când ar fi avut loc aceste „presupuse fapte de corupție”, invocate de către o persoana care anterior a făcut declarații împotriva lui Veaceslav Platon pe un dosar legat de compania de asigurări Asito, mă face să cred că persoane rău-intenționate sau aflate sub oarecare presiune recurg la această calomnie și acuzație gravă împotriva mea. Am toată încrederea că foștii colegi vor trata cu obiectivitate faptele imputate mie și vor stabili adevarul, pentru că adevarul poate fi doar unul: nu am pretins și nu am primit mita despre care se vorbește sau alt gen de bunuri sau favoruri. Cei care mă cunosc, știu foarte bine că nu sunt omul care să frecventeze diferite localuri, ba mai mult: localul care se menționează în declarațiile denunțătorului nu îmi este cunoscut și cu certitudine absolută nu l-am vizitat în perioadele indicate”, ne-a comunicat Adriana Bețișor.

Reprezentanții Procuraturii Generale au emis joi, 22 aprilie, un comunicat prin care au anunțat că un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost recunoscut și audiat de PCCOCS în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari, a anunțat Procuratura Generală, într-un comunicat de presă. ZdG a aflat că fostul șef-adjunct al PA anchetat penal este Adriana Bețișor, procurora care a intrumentat anterior mai multe dosare penale de rezonanță, inclusiv al fostului premier Vladimir Filat.

Dosarul în care aceasta este bănuită că ar fi luat bani este cel în care este vizat Ruslan Doboș, fost director financiar adjunct al companiei Asito.

Potrivit procuraturii, cazul a avut loc în anul 2018, când bănuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 mii euro. În schimbul acestei sume, procurorul urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel (CA) Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din Capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest. Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și „onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați, anunță PG.

Reprezentanții Procuraturii susțin că în prezent, persoana bănuită nu mai activează în organele procuraturii. Fiind audiat de procurori, acesta nu-și recunoaște vina. La această etapă este cercetat în libertate, asupra măsurii preventive urmând să se decidă după înaintarea învinuirii. Urmărirea penală este efectuată de către PCCOCS de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

MAI MULTE DETALII AICI: DOC/ Numele fostului șef-adjunct din cadrul PA, anchetat pentru corupere pasivă și dosarul în care ar fi primit 50 de mii de euro într-un local din capitală de la concubina unui condamnat