Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Presupusul asasin al ex-consilierului din…

Presupusul asasin al ex-consilierului din Comrat, trimis pe banca acuzaţilor

Imagine-simbol

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a finalizat urmărirea penală şi a trimis instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui bărbat pentru tentativă de omor premeditat al fostului consilier al Consiliului municipal Comrat, precum şi de fabricarea, păstrarea şi purtarea ilegală a armei.

Incidentul a avut loc pe 6 iunie curent, în centrul oraşului Comrat. Fiind în relaţii ostile cu pătimitul, inculpatul a efectuat două împuşcături în direcţia acestuia dintr-o armă de foc atipică, rănindu-l grav în regiunea capului şi a abdomenului. În urma leziunilor grave, periculoase pentru viaţă, victima a fost transportată în secţia de chirurgie unde a fost operată, însă din cauza complicaţiilor survenite, a decedat, peste trei luni la spital.

În cursul urmăririi penale procurorii au stabilit că inculpatul a acţionat intenţionat în scopul lipsirii de viaţă a victimei, iar ca armă a folosit o puşcă de vînătoare cu ţeavă lisă dublă de modelul „ИЖ-54” calibrul 12, pe care a fabricat-o ilegal, refăcînd-o artizanal.

Inculpatul, în vârstă de 29 de ani, se află în arest, iar dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, riscă pînă la 20 de ani închisoare.