Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Precizările CSP privind eliberarea procurorului…

Precizările CSP privind eliberarea procurorului Galeru, care a gestionat mai multe dosare de rezonanță: „Unele încălcări țin de procese penale aflate în derulare”

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), notează, într-un comunicat de presă, că examinarea subiectului privind eliberarea din funcție a procurorului Vitalie Galeru, care a gestionat în ultimii ani mai multe dosare de rezonanță, s-a desfășurat în ședință închisă „pentru a nu afecta atât regimul informațiilor cu acces limitat, cât și clauza de confidențialitate a urmăririi penale”.

„Unele încălcări ce fac obiectul procedurii disciplinare țin de procese penale aflate în derulare, fiind interzis prin lege ca la această etapă circumstanțele în speță să fie făcute publice. Respectiv, CSP nu poate să se detașeze de aceste principii și urmează să asigure ordinea stabilită pentru situațiile când cazurile sunt examinate în ședință închisă”, transmite CSP.

Consiliul mai menționează că hotărârea integrală nu poate fi publicată, deoarece poate fi atactă și nu are caracter definitiv.

„Referințele făcute în spațiul public pe acest subiect inoculează ideea că sancționarea cu eliberare din funcția de procuror ar putea avea tangență cu gestionarea unor dosare de rezonanță socială sporită, însă promovarea acestei percepții nu are susținere factologică”, susțin reprezentanții CSP.

Vitalie Galeru a fost angajat în calitate de procuror în Procuratura municipiului Chişinău în aprilie 2011, iar din 21 octombrie 2013 – procuror în Procuratura Anticorupţie.