Principală  —  IMPORTANTE   —   Politicianul - colonel Gheorghe Cavcaliuc…

Politicianul – colonel Gheorghe Cavcaliuc dat în căutare de INTERPOL: Biroul Interpol de la Lyon a acceptat solicitarea biroul Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pentru arest și extrădare

Politicianul – colonel Gheorghe Cavcaliuc este anunțat în căutare internațională de Interpol. Biroul Interpol de la Lyon a acceptat solicitarea biroul Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare pentru arest și extrădare pe președintele formațiunii PACE, care a fugit din R. Moldova după scrutinul parlamentar din 11 iulie.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Viorel Țentiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP (Biroul național de Interpol) a menționat că solicitarea autorităților de la Chișinău a fost acceptată de Biroul Interpol de la Lyon, astfel că autoritățile britanice urmează să întreprindă măsuri pentru localizarea și respectiv arestarea lui Cavcaliuc.

„Confirm faptul că Gheorghe Cavcaliuc este dat în căutare internațională pentru arest și extrădare. Solicitarea R. Moldova către Biroul Interpol de la Lyon pentru a-l anunța în căutare a fost acceptată. Acum, Gheorghe Cavcaliuc este căutat pentru arest și extrădare. Respectiv, la rândul nostru am solicitat autorităților din Marea Britanie să întreprindă măsurile ce se impun, deorece din informațiile pe care le deținem el s-ar afla în Marea Britanie. Respectiv, autoritățile de acolo ar trebui să-l localizeze și respectiv să se pronunțe asupra arestului, ulterior pentru a fi extrădat autorităților R. Moldova”, ne-a comunicat Viorel Țențiu, șeful Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP (Biroul național de Interpol).

În luna august curent, Biroul național Interpol de la Chișinău a adresat o solicitare la Secretariatul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL de la Lyon, Franța, prin care a solicitat anunțarea în căutare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon și a politicianului – colonel Gheorghe Cavcaliuc, după ce ambii au fugit din R. Moldova după scrutinul parlamentar din 11 iulie. DETALII AICI

Pe 20 iulie curent, patru membri ai PACE au fost trimiși în judecată, iar președintele formațiunii, Gheorghe Cavcaliuc, a fost anunțat în căutare, în dosarul „verde de briliant”. Liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Ulterior, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare în dosarul „verde de briliant”, a fost surprins plimbându-se prin Londra la începutul lunii august. Acesta a fost filmat de un moldovean stabilit acolo, care a trimis imaginile jurnaliștilor de la Jurnal TV. Ulterior, după ce în spațiul public au apărut imaginile video, Cavcaliuc a confirmat că se află acolo, menționând că își desfășoară „activitatea profesională în compania internațională” unde activează „de peste 2 ani”.

Președintelui Partidului Politic „Acasă Construim Europa” (PACE) Gheorghe Cavcaliuc, care se află la Londra, are calitate de învinuit și în „dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis vineri, 19 noiembrie, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele colonelului Gheorghe Cavcaliuc.