Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   PG: Polițista care a adormit…

PG: Polițista care a adormit la volan și a accidentat mortal o persoană în urma conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate, va sta 4 ani după gratii

Sursa: TV8

Felicia Guțu, angajata suspendată a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, fiind în stare de ebrietate avansată la volan, soldat cu un deces, a fost condamnată la 4 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport, conform unui comunicat de presă emis de Procuratura Generală (PG).

Procuratura municipiului Chișinău a obținut condamnarea femeii de 22 de ani pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art.264 alin.(4) din Codul penal).

Astfel, prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani din 20 februarie 2024, inculpata a fost condamnată la închisoare pe un termen de 4 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Totodată, au fost admise acțiunile civile înaintate, în total fiind încasată suma de peste 500 000 de lei, în scopul compensării prejudiciilor morale și materiale.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Conform rechizitoriului, la 29 august 2023, pe timp de noapte, inculpata, conducând mijlocul de transport de model „Toyota Prius” pe o stradă din orașul Sângera, după ce a adormit la volan din cauza stării de ebrietate cu grad avansat, a ieșit pe acostament și a tamponat mai mulți pietoni, care se deplasau regulamentar și anume o minoră de 6 ani, o minoră de 17 ani și o femeie de 31 de ani.

Femeia de 31 de ani a decedat la fața locului. 

Potrivit rapoartelor de expertiză, minorei de 6 ani, i-a fost provocată o vătămare ușoară a integrității corporale, minorei de 17 ani – vătămări corporale medii.

Polițista și-a recunoscut vina în comiterea faptelor imputate.

Detalii despre femeia de 31 de ani care s-a stins din viață, mama unei fetițe de 6 ani

Reprezentanții Poliției au anunțat că în urma accidentului rutier o femeie de 31 de ani a decedat pe loc, iar două minore de șase și 17 ani au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit unor surse ale ZdG, femeia locuia în comuna Băcioi, însă a mers la Sângera, la rude, pentru a sărbători hramul orașului. În momentul accidentului, femeia era însoțită de fiica și sora ei, în vârstă de șase și respectiv 17 ani. Femeia care s-a stins din viață este Valentina Bivol.