Principală  —  IMPORTANTE   —   Informații noi despre polițista care…

Informații noi despre polițista care a provocat accidentul rutier din Sângera, în urma căruia o femeie de 30 de ani a murit pe loc, iar fiica și sora ei au fost transportate la spital

Sursa: Colaj ZdG (foto polițista/ Sîngera/ Facebook)

Felicia Guțu, subofițeră superioară în cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Direcția patrulare Centru, este polițista care a provocat accidentul rutier din orașul Sângera, în urma căruia o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de șase și 17 ani (fiica și sora victimei) au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, conform unor surse ale Ziarului de Gardă.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a declarat pentru ZdG că nu ne poate divulga numele angajatei „prin prisma Legii cu privire la protecția datelor cu caracter personal”.

„Așa cum am precizat anterior, este angajată INSP și are în jur de doi ani de când activează în Poliție”, a spus Diana Fetco.

Tânăra, care în timpul accidentului rutier conducea un automobil de model Toyota, activează în structurile Poliției din ianuarie 2022. În decembrie 2022, polițista a participat la un curs de instruire în domeniul conducerii defensive a mijloacelor de transport de serviciu.

Sursa foto: MAI

„Scopul cursului constă în instruirea angajaților MAI pentru sporirea securității și siguranței circulației rutiere, reducerea printre rândurile acestora a numărului de accidente rutiere cu automobilele de serviciu, precum și creșterea capacității de reacționare operativă în timpul misiunilor”, spunea MAI într-un comunicat din decembrie 2022.

Conform declarației de avere și interese personale depusă la Autoritatea Națională de Integritate pe 31 martie 2023, Felicia Guțu a ridicat anul trecut 87 128 de lei de la INSP.

Detalii despre femeia de 30 de ani care s-a stins din viață, mama unei fetițe de 6 ani

Reprezentanții Poliției au anunțat că în urma accidentului rutier o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore de șase și 17 ani au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Potrivit unor surse ale ZdG, femeia locuia în comuna Băcioi, însă a mers la Sângera, la rude, pentru a sărbători hramul orașului. În momentul accidentului, femeia era însoțită de fiica și sora ei, în vârstă de șase și respectiv 17 ani. Femeia care s-a stins din viață este Valentina Bivol. Rrudele și apropiații femeii au început să posteze mesaje de condoleanțe pe Facebook.

Sursa foto: Valentina Bivol/ Facebook

„Nu am trăit un moment mai dureros în viața mea. Drum lin spre cer scumpa mea cumetră, verișoară și prietenă”, se spune într-un mesaj.

Sursa foto: Valentina Bivol/ Facebook

Adolescenta de 17 ani a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău pentru îngrijiri medicale, iar fetița de șase ani a fost dusă la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”. Purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat că adolescenta se află în stare gravă, dar stabilă la terapie intensivă.

„Minora de 17 ani a fost transportată pe parcursul nopții. Starea de sănătate la internare a fost calificată ca fiind gravă, având mai multe traumatisme. Este semiconștientă. Pacienta a fost transferată în secția de reanimare, unde se află și până în prezent. Se află în stare gravă, dar stabilă, rămâne sub supraveghere medicală (…)”, a precizat Maxim Cazacu pentru ZdG.

Starea de sănătate a copilei de șase ani este grav stabilă, au comunicat reprezentanții Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” pentru ZdG.

„Copilul se află în secția trauma asociată și neurochirurgie sub supraveghere. Diagnosticat la internare cu contuzie cerebrală, contuzia cutiei toracice, escoriații multiple în regiunea corpului și contuzie a ficatului. În prezent, starea pacientului este grav stabilă”, au declarat reprezentanții spitalului.

Accident rutier cu implicarea unei angajate INSP: polițista, suspendată din funcție și reținută pentru 72 de ore

În noaptea de luni spre marți, 28-29 august, un accident rutier grav a avut loc în orașul Sângera. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că șoferul automobilul de marca Toyota a pierdut controlul asupra volanului și a intrat pe trotuar, tamponând trei pietoni. Ulterior, oamenii legii au stabilit că la volanul mașinii se afla o tânără de 22 de ani, angajată a INSP. Aceasta deține permis de conducere și se afla în afara orelor de serviciu. Potrivit Poliției, testată alcoolscopic la locul accidentului, aparatul Drager a arătat o concentrație de alcool de 0,51 mg/l în aerul expirat.

În urma impactului o femeie de 30 de ani a decedat pe loc, iar două minore au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. 

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar șoferița a fost reținută pentru 72 de ore. Organul de urmărire penală efectuează toate acțiunile procesual penale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, tânăra fiind suspendată din funcție.