Peste 300 de magistrați participă la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova

Peste 300 de magistrați din toate instanțele judecătorești din țară, participă astăzi, 1 martie, la Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova.

Conform unui comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturuii (CSM), la propunerea judecătorilor prezenți la ședință, cu votul deschis al majorității simple, Victor Micu, președinte al CSM, a fost ales în calitate de Președinte al Adunării Generale a Judecătorilor. În calitate de secretar al ședinței Adunării a fost selectată Lilia Țurcan, Președintele Judecătoriei Edineț.

Proiectul Agendei Adunării Generale a Judecătorilor a fost prezentat și aprobat integral. Astfel, conform agendei ședinței Adunării vor fi supuse examinării următoarele chestiuni:

1. Prezentarea Raportului privind activitatea Consiliului Superior al Magistraturii și a sistemului judecătoresc în anul 2018;

2. Prezentarea Raportului Curții Supreme de Justiție privind unificarea practicii judiciare оn anul 2018;

3. Diverse.

Adunarea Generală a Judecătorilor din Moldova se întrunește anual și este organizată de către Consiliul Superior al Magistraturii. La eveniment participă judecătorii sistemului judecătoresc, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, reprezentanți ai instituțiilor de drept, precum și reprezentanți ai societății civile și instituțiilor mass-media.

Foto: csm.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *