Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Peste 1 kg de aur…

Peste 1 kg de aur urma să ajungă ilegal în România

Trei tineri, cu vârsta cuprinsă între 26 și respectiv 30 de ani, domiciliați în Chișinău, Hîncești și Ialoveni sunt suspectați de contrabandă cu bijuterii din aur. Suspecții sunt reținuți pentru 72 de ore. Doi dintre ei anterior au fost judecați pentru fals de acte.

Astfel, angajații Direcției Combatere a Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stopat tentativa scoaterii din țară a peste 1 kg de metal prețios în valoare de 500.000 de lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine timp de jumătate de an, s-a stabilit că doi membri a grupului infracțional sunt fondatori și administratori a unui lombard din Chișinău. Aceștia, achiziționau de la diverse persoane bijuterii din aur, oferind un preț mai avantajos decât cel care este pe piața internă. Ulterior, bijuteriile din aur erau transportate prin contrabandă în România.

Totodată, pentru a nu fi prinși cu bunuri de contrabandă, tinerii au identificat o persoană de încredere printre angajații unui magazin de pe teritoriul postului vamal, care a reușit să preia de la aceștia o cantitate de peste 1 kg de bijuterii din aur și să părăsească teritoriul punctului de trecere Leușeni. La scurt timp, echipa comună de investigații a stabilit locul aflării persoanei, care s-a dovedit a fi un locuitor al satului Leușeni, raionul Hâncești.

În urma perchezițiilor efectuate la 23 martie, curent, în automobilul suspecților a fost depistat peste 1 kg de aur, fiind ridicat de către poliție.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru „Contrabandă”. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 3 la 10 ani privare de libertate.

De asemenea, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.